Paroubek předal finanční dar

20.08.2010 09:36

Manželé Kosovi z Heřmanova na Děčínsku, kterým sesuv půdy poničil dům, dostali v pondělí 50000 korun od poslance Jiřího Paroubka a krajského předsedy Petra Bendy. Starosta obce Josef Sedláček (nezávislý) agentuře Mediafax řekl, že na daru se oba politici podíleli rovným dílem. 

“Kosovým přivezli padesát tisíc a stejnou částku věnovali i naší obci. Peníze přivezli hotově, rovnou nám je předali. My je zúřadujeme a použijeme na tu nejdůležitější pomoc,“ uvedl starosta.

Manžele Kosovy zastihl sesuv při rekonstrukci a přístavbě domu. Zemina, stromy, drny a balvany se navalily na zadní stěnu stavení. “Děláme na tom čtrnáct let, kolik jsme do toho už dali, raději napočítáme. Neradi bychom o dům přišli, ale bude to hrozná práce,“ svěřil se František Kos. “Byly to čtyři hrozné rány rychle po sobě. Myslela jsem, že je konec světa. Venku lilo, přemýšleli jsme, kam utečeme. Moc nám pomohli sousedé, hasiči, pan starosta a další lidi. Pojištěni nejsme. Před dvěma lety jsme pojistku zrušili. Příští týden slavíme 45. výročí svatby, bez jejich pomoci by to byla smutná oslava,“ děkovala Věra Kosová.

“Kosovi jsme zatím ubytovali ve školce. Přes den pracují na domě a přespávají ve školce. Zajistili jsme jim stravu i topení. Škody na obecním majetku už jsme spočítali na 2,1 milionu a ještě to asi není všechno. Nejvíce jsou rozbité silnice a mostky. Během několika dní chceme, aby jezdil autobus, ale než všechno opravíme, bude to trvat nejméně rok,“ dodal starosta.

Převzato s laskavým svolením Mediafax.cz

Zdroj článku i s fotografií : https://www.mediafax.cz/domaci/3082339-Paroubek-predal-financni-dar-manzelum-kterym-ponicil-dum-sesuv-pudy

Zpět

Kontakt

Obec Heřmanov
Heřmanov 13
405 02 Děčín

412 586 403

starosta
František DAVID
724 187 589

místostarosta
Josef KUČERA
732 974 968

 logo CzechPoint 

logo MAS Labské skály


 logo EU 2014+ 

Zapojte se do plánování budoucnosti - je to na Vás!

Za informace na stránkách
zodpovídá: Martin Kout
martin@martinkout.cz

Počet návštěv:

© 2010 - 2020 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode